Απλή και εύκολη συνταγή για μία νόστιμη ευρωπαϊκή επιλογή για ψωμί γαλλικού τύπου.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.
Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.
Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.
Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.
Ingredients
Directions
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.
Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.
Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.
Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.