fbpx

Ψωμί στριφτό γαλλικού τύπου

Απλή και εύκολη συνταγή για μία νόστιμη ευρωπαϊκή επιλογή για ψωμί γαλλικού τύπου.

Yields1 Serving
Υλικά
 6000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 2000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 1000 g Αλεύρι 55%
 1000 g Αλεύρι γερμανικής σίκαλης
 210 g Αλάτι
 150 g Προζύμι αποξηραμένο σίκαλης
 50 g Βύνη σίκαλης ξανθιά
 40 g Ξύδι
 8200 g Νερό
Εκτέλεση
1

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.

2

Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.

3

Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.

4

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Ingredients

Υλικά
 6000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 2000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 1000 g Αλεύρι 55%
 1000 g Αλεύρι γερμανικής σίκαλης
 210 g Αλάτι
 150 g Προζύμι αποξηραμένο σίκαλης
 50 g Βύνη σίκαλης ξανθιά
 40 g Ξύδι
 8200 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.

2

Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.

3

Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.

4

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Ψωμί στριφτό γαλλικού τύπου

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.