fbpx

Νησιώτικη Μαργαρίτα

Ελληνική νησιώτικη επιλογή για μια λαχταριστή και φρέσκια μαργαρίτα.

Yields1 Serving
Υλικά
 8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
 1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
 210 g Αλάτι
 100 g Αποξηραμένο προζύμι
 600 g Ξινό ζυμάρι
 250 g Ελαιόλαδο
 6500 g Νερό
 150 g Μαγιά
Εκτέλεση
1

Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια.

2

Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα.

3

Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια.

4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
 1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
 210 g Αλάτι
 100 g Αποξηραμένο προζύμι
 600 g Ξινό ζυμάρι
 250 g Ελαιόλαδο
 6500 g Νερό
 150 g Μαγιά

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια.

2

Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα.

3

Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια.

4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

Notes

Νησιώτικη Μαργαρίτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.