fbpx

Νησιώτικη Μαργαρίτα

Ελληνική νησιώτικη επιλογή για μια λαχταριστή και φρέσκια μαργαρίτα.

Yields1 Serving
Υλικά
 8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
 1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
 210 g Αλάτι
 100 g Αποξηραμένο προζύμι
 600 g Ξινό ζυμάρι
 250 g Ελαιόλαδο
 6500 g Νερό
 150 g Μαγιά
Εκτέλεση
1

Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια.

2

Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα.

3

Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια.

4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
 1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
 210 g Αλάτι
 100 g Αποξηραμένο προζύμι
 600 g Ξινό ζυμάρι
 250 g Ελαιόλαδο
 6500 g Νερό
 150 g Μαγιά

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια.

2

Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα.

3

Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια.

4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

Νησιώτικη Μαργαρίτα

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.