Η μαγεία του ψωμιού έγκειται στο ότι μπορεί να παρασκευαστεί με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το τι συνοδεύει κάθε φορά. Η συνταγή για ψωμί με κάρυ, μέλι και σταφίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή σε συνδυασμό με ένα πιάτο πουλερικών.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.
Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.
Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σταφίδα, που την προσθέτουμε στο τέλος, για 5’ στην 1η ταχύτητα και για άλλα 5’ στην 2η ταχύτητα.
Κόβουμε αμέσως σε τεμάχια βάρους 350 γρ. και τοποθετούμε σε φόρμες. Στοφάρουμε για 40’ περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του ζυμαριού και ψήνουμε στους 240’ για 30’.
Μόλις ξεφουρνίσουμε, περνάμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφότου κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.