από τον JOY KIRKLAND, (Ζαχαροπλάστης)
Τα αγαπημένα cupcakes που έχουν γίνει συνώνυμο της απόλαυσης σε μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.