fbpx

Χωριάτικο μπριός με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας

Λαχταριστά ψωμάκια με πορτοκάλι & βανίλια που θα εντυπωσιάσουν με τη γεύση και το άρωμά τους!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 1200 g νερό
 40 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 50 g μαγιά
 100 g βούτυρο 82%
 50 g αυγά
 ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για ακόμη 10’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε στη γρήγορη ακόμη 3’.

2

Ξεκουράζουμε 15’, πλάθουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες «μπόμπας». Στοφάρουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 220°C για περίπου 35’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
 500 g αλεύρι 70% μαλακό
 1200 g νερό
 40 g αλάτι
 40 g ζάχαρη
 50 g μαγιά
 100 g βούτυρο 82%
 50 g αυγά
 ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για ακόμη 10’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε στη γρήγορη ακόμη 3’.

2

Ξεκουράζουμε 15’, πλάθουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες «μπόμπας». Στοφάρουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 220°C για περίπου 35’.

Χωριάτικο μπριός με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.