Τάρτες με κρέμα ταχίνι

Το ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας καθώς είνα πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών). Όταν καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν το αμινοξύ λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωϊκή, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
 200 g Μαργαρίνη
 250 g Άχνη ζάχαρη
 100 g Χυμό πορτοκάλι
 500 g Αλεύρι μαλακό
 Βανίλια
 Ξύσμα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ
 500 g Νερό
 200 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 g Ταχίνι
 50 g Άμυλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη και αφρατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό πορτοκάλι, τα αρωματικά μας, και τέλος το αλεύρι, έως ότου έχουμε μία σφιχτή ομοιογενή ζύμη. Φορμάρουμε σε ειδικές ατομικές φόρμες για τάρτες και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ
2

Τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε. Προσθέτουμε το άμυλο, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να κατεβάσουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μίγμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα μας και να έχουμε μία ομοιογενή, ρευστή κρέμα.

3

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή και ρευστή, γεμίζουμε τις ήδη έτοιμες ψημένες τάρτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή με ξύσμα σοκολάτας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
 200 g Μαργαρίνη
 250 g Άχνη ζάχαρη
 100 g Χυμό πορτοκάλι
 500 g Αλεύρι μαλακό
 Βανίλια
 Ξύσμα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ
 500 g Νερό
 200 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 g Ταχίνι
 50 g Άμυλο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη και αφρατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό πορτοκάλι, τα αρωματικά μας, και τέλος το αλεύρι, έως ότου έχουμε μία σφιχτή ομοιογενή ζύμη. Φορμάρουμε σε ειδικές ατομικές φόρμες για τάρτες και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ
2

Τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε. Προσθέτουμε το άμυλο, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να κατεβάσουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μίγμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα μας και να έχουμε μία ομοιογενή, ρευστή κρέμα.

3

Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή και ρευστή, γεμίζουμε τις ήδη έτοιμες ψημένες τάρτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή με ξύσμα σοκολάτας.

Notes

Τάρτες με κρέμα ταχίνι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.