aπό τον Κοσμά Αρσένη, ΑΚΤΙΝΑ ΑΕ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη (ως τους 84°C). Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ως τους 10°C.
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Αφήνουμε to crème μας στο ψυγείο 2-3 ώρες.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε στο μίγμα κρόκου αυγού.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και το ξαναπροσθέτουμε στο κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε απαλό ζέσταμα ως τους 84°C (παστερίωση).
Περιχύνουμε σε 2 μέρη το μίγμα επάνω στη λιωμένη μας κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας πάντα κι ένα σουρωτήρι για τυχόν υπολείμματα αυγού. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει ως τους 10°C.
Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας τη μισοχτυπημένη σαντιγί (σε μορφή γιαουρτιού), αποτελούμενη από την velvet cream και την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε φόρμες σιλικόνης ή τσέρκια της αρεσκείας μας και το καταψύχουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 45-50°C, προσθέτουμε την πραλίνα με τριμμένα φουντούκια και ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι του μεγέθους που επιθυμούμε και αφήνουμε την τραγανή βάση της τούρτας να παγώσει.
Μόλις η βάση παγώσει τοποθετούμε πάνω την παγωμένη τούρτα μας.
Γεμίζουμε σιλικόνη τούρτας σε σχήμα της επιλογής μας μέχρι τη μέση με την mousse μαύρης σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε ένα λεπτό φύλλο παντεσπανιού σοκολάτας.
Έπειτα γεμίζουμε μέχρι πάνω με την mousse σοκολάτας γάλακτος και βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη. Μόλις η τούρτα μας παγώσει επικαλύπτουμε με Glacage σοκολάτας ΑΚΤΙΝΑ.
Ingredients
Directions
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη (ως τους 84°C). Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ως τους 10°C.
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Αφήνουμε to crème μας στο ψυγείο 2-3 ώρες.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε στο μίγμα κρόκου αυγού.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και το ξαναπροσθέτουμε στο κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε απαλό ζέσταμα ως τους 84°C (παστερίωση).
Περιχύνουμε σε 2 μέρη το μίγμα επάνω στη λιωμένη μας κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας πάντα κι ένα σουρωτήρι για τυχόν υπολείμματα αυγού. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει ως τους 10°C.
Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας τη μισοχτυπημένη σαντιγί (σε μορφή γιαουρτιού), αποτελούμενη από την velvet cream και την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε φόρμες σιλικόνης ή τσέρκια της αρεσκείας μας και το καταψύχουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 45-50°C, προσθέτουμε την πραλίνα με τριμμένα φουντούκια και ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι του μεγέθους που επιθυμούμε και αφήνουμε την τραγανή βάση της τούρτας να παγώσει.
Μόλις η βάση παγώσει τοποθετούμε πάνω την παγωμένη τούρτα μας.
Γεμίζουμε σιλικόνη τούρτας σε σχήμα της επιλογής μας μέχρι τη μέση με την mousse μαύρης σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε ένα λεπτό φύλλο παντεσπανιού σοκολάτας.
Έπειτα γεμίζουμε μέχρι πάνω με την mousse σοκολάτας γάλακτος και βάζουμε την τούρτα μας στην κατάψυξη. Μόλις η τούρτα μας παγώσει επικαλύπτουμε με Glacage σοκολάτας ΑΚΤΙΝΑ.