Η συνταγή είναι από τον κ. Βασίλη Γαλανό, Πρόεδρο Συλλόγου Αρτοποιών Ν. Χανίων «Ο Ευαγγελισμός»
«Για τους γονείς μας, το χαρούπι ήταν η σοκολάτα των παιδικών τους χρόνων. Μεταπολεμικά το χαρούπι το έδιναν στα παιδιά σαν σοκολάτα, επειδή έχει μια ιδιαίτερη γεύση που μοιάζει κάπως με το κακάο, χωρίς να ξέρουν τη θρεπτική του αξία και το υπερτρόφιμο που θεωρείται σήμερα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη σύγχρονη διατροφή πριν περίπου 8 χρόνια και όλες του οι εκδοχές είναι ιδιαίτερες, όπως π.χ. το χαρουπόμελο. Έχει πολλά να δώσει σαν προϊόν, τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά», μας λέει ο κ. Γαλανός.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το λάδι για να λιώσει.
Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά (χαρούπι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα) στο αλεύρι και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.
Στο τέλος, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.
Δε χρειάζεται να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το λάδι για να λιώσει.
Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά (χαρούπι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα) στο αλεύρι και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.
Στο τέλος, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.
Δε χρειάζεται να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.