Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.
Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.
Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.
Ingredients
Directions
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.
Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.
Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.