fbpx

Cheesecake Light με άρωμα Ελλάδας

To Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 150 g μπισκότα ολικής αλέσεως τριμμένα
  λίγη μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά λιωμένη
 200 g τυρί κρέμα
 200 g ανθότυρο
 40 g φρουκτόζη
 190 g φυτική κρέμα
 50 g γάλα 0% λιπαρά
 ξύσμα από μισό λεμόνι
 φρέσκιες φράουλες για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.

3

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.

4

Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.

5

Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.

6

Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).

7

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

8

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 g μπισκότα ολικής αλέσεως τριμμένα
  λίγη μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά λιωμένη
 200 g τυρί κρέμα
 200 g ανθότυρο
 40 g φρουκτόζη
 190 g φυτική κρέμα
 50 g γάλα 0% λιπαρά
 ξύσμα από μισό λεμόνι
 φρέσκιες φράουλες για ντεκόρ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη καλά και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος από το τσέρκι που θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό μας.

2

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα δύο είδη τυριού με τη φρουκτόζη έως ότου αφρατέψουν λίγο.

3

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με τη φυτική κρέμα και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει καλά.

4

Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το στρωμένο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες στους -18°C.

5

Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρέσκιες φράουλες.

6

Το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο έως 4 ημέρες (0-5°C).

7

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

8

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ζωική με χαμηλά λιπαρά αντί για τη φυτική κρέμα γάλακτος.

Cheesecake Light με άρωμα Ελλάδας

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.