Στρώνουμε τις φόρμες με χαρτί και τις αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε κάθε βάση φόρμας με 100 γρ. ζάχαρης.
Καθαρίζουμε τα λεμόνια (3 λεμόνια για κάθε φόρμα), αφαιρούμε τη λευκή επιδερμίδα και κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με 120 γρ. χυμό λεμονιού, την ξυσμένη φλούδα των υπόλοιπων λεμονιών και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει από πριν.
Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα, το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια και ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε στου 180°C για 45-55 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και αφού κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Ingredients
Directions
Στρώνουμε τις φόρμες με χαρτί και τις αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε κάθε βάση φόρμας με 100 γρ. ζάχαρης.
Καθαρίζουμε τα λεμόνια (3 λεμόνια για κάθε φόρμα), αφαιρούμε τη λευκή επιδερμίδα και κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με 120 γρ. χυμό λεμονιού, την ξυσμένη φλούδα των υπόλοιπων λεμονιών και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει από πριν.
Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα, το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια και ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε στου 180°C για 45-55 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και αφού κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.