fbpx

Λεμονόπιτα

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι Τ55%
 150 g νισεστέ
 15 g μπέικιν πάουντερ
 600 g μαργαρίνη
 18 αυγά χωρισμένα
 900 g ζάχαρη
 12 λεμόνια
 40 g βανίλια
 150 g φυστίκια Αιγίνης
 ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στρώνουμε τις φόρμες με χαρτί και τις αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε κάθε βάση φόρμας με 100 γρ. ζάχαρης.

2

Καθαρίζουμε τα λεμόνια (3 λεμόνια για κάθε φόρμα), αφαιρούμε τη λευκή επιδερμίδα και κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες.

3

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.

4

Χτυπάμε τους κρόκους με 120 γρ. χυμό λεμονιού, την ξυσμένη φλούδα των υπόλοιπων λεμονιών και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει από πριν.

5

Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα, το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια και ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6

Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε στου 180°C για 45-55 λεπτά.

7

Μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και αφού κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι Τ55%
 150 g νισεστέ
 15 g μπέικιν πάουντερ
 600 g μαργαρίνη
 18 αυγά χωρισμένα
 900 g ζάχαρη
 12 λεμόνια
 40 g βανίλια
 150 g φυστίκια Αιγίνης
 ζάχαρη άχνη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στρώνουμε τις φόρμες με χαρτί και τις αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε κάθε βάση φόρμας με 100 γρ. ζάχαρης.

2

Καθαρίζουμε τα λεμόνια (3 λεμόνια για κάθε φόρμα), αφαιρούμε τη λευκή επιδερμίδα και κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες.

3

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.

4

Χτυπάμε τους κρόκους με 120 γρ. χυμό λεμονιού, την ξυσμένη φλούδα των υπόλοιπων λεμονιών και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει από πριν.

5

Μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα, το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια και ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6

Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε στου 180°C για 45-55 λεπτά.

7

Μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και αφού κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Notes

Λεμονόπιτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.