fbpx

Τούρτα αλμυρή καραμέλα

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Κόστιουτσουκ, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία με αυθεντική καραμέλα γάλακτος Pastelero Dulce de Leche της Mardel. Εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για το αστραφτερό χρυσαφένιο χρώμα, την πλούσια λαχταριστή γεύση και το υπέροχο άρωμα καραμέλας.

Yields1 Serving
Παντεσπάνι
 1000 g Crème Cake Base Plain DAWN
 600 g Αυγά
 150 g Αλάτι
 200 g Νερό
Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα
 60 g Delipaste Αλμυρή Καραμέλα Βουτύρου FABBRI
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 120 g Fond Royale BAKELS
 150 g Dulce de Leche Pastelero MARDEL
 3 g Αλάτι
 150 g Νερό
Κρέμα Namelaka
 350 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% XOCOFINE
 250 g Γάλα 3,5% ELLE & VIRE
 100 g Fond Royale BAKELS
 480 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 2 g Αλάτι
Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα
 1000 g Ουδέτερο Decorgel DAWN
 380 g Dulce de Leche Pastelero MARDEL
 60 g Fond Royale BAKELS
 200 g Νερό
Παντεσπάνι
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα. Ψήνουμε σε τσέρκι της επιθυμητής διαμέτρου, σε αερόθερμο φούρνο στους 170°C ή σε ταμπανωτό στους 190°C για ±15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα
2

Αναδεύουμε το Dulce de Leche Pastelero και προσθέτουμε το Fond Royale διαλυμένο στο νερό. Συμπληρώνουμε το Delipaste Αλμυρή Καραμέλα Βουτύρου και το αλάτι. Τέλος, ενσωματώνουμε την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Κρέμα Namelaka
3

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες πριν τη χρήση.

Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα
4

Διαλύουμε το Fond Royale στο νερό και στη συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Χρησιμοποιούμε στους 35-45°C.

Μοντάρισμα
5

Σε φόρμα σιλικόνης απλώνουμε ποσότητα από Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση Κρέμα Namelaka. Κλείνουμε με ένα Φύλλο Παντεσπάνι και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα.

Ingredients

Παντεσπάνι
 1000 g Crème Cake Base Plain DAWN
 600 g Αυγά
 150 g Αλάτι
 200 g Νερό
Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα
 60 g Delipaste Αλμυρή Καραμέλα Βουτύρου FABBRI
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 120 g Fond Royale BAKELS
 150 g Dulce de Leche Pastelero MARDEL
 3 g Αλάτι
 150 g Νερό
Κρέμα Namelaka
 350 g Σοκολάτα Κουβερτούρα 55% XOCOFINE
 250 g Γάλα 3,5% ELLE & VIRE
 100 g Fond Royale BAKELS
 480 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 2 g Αλάτι
Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα
 1000 g Ουδέτερο Decorgel DAWN
 380 g Dulce de Leche Pastelero MARDEL
 60 g Fond Royale BAKELS
 200 g Νερό

Directions

Παντεσπάνι
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 6 λεπτά στην 3η ταχύτητα. Ψήνουμε σε τσέρκι της επιθυμητής διαμέτρου, σε αερόθερμο φούρνο στους 170°C ή σε ταμπανωτό στους 190°C για ±15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).

Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα
2

Αναδεύουμε το Dulce de Leche Pastelero και προσθέτουμε το Fond Royale διαλυμένο στο νερό. Συμπληρώνουμε το Delipaste Αλμυρή Καραμέλα Βουτύρου και το αλάτι. Τέλος, ενσωματώνουμε την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Κρέμα Namelaka
3

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες πριν τη χρήση.

Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα
4

Διαλύουμε το Fond Royale στο νερό και στη συνέχεια αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Χρησιμοποιούμε στους 35-45°C.

Μοντάρισμα
5

Σε φόρμα σιλικόνης απλώνουμε ποσότητα από Κρέμα Αλμυρή Καραμέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση Κρέμα Namelaka. Κλείνουμε με ένα Φύλλο Παντεσπάνι και τοποθετούμε στην κατάψυξη ώστε να παγώσει. Τέλος, επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Γκανάζ Καραμέλα.

Notes

Τούρτα αλμυρή καραμέλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.