Οκτ 30, 2025 | Νεα

Συνάντηση ΣΑΑΠΠ με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 στο γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνου Πλεύρη, με αντιπροσωπεία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ).

Τη Συντεχνία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Σαχινίδης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δήμος Γιώργος και κ. Βλάχος Μπάμπης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της αρτοποιίας, με έμφαση στα εξής σημεία:

  1. Ασυσκεύαστο ψωμί και Δημόσια Υγεία: Η αντιπροσωπεία της ΣΑΑΠΠ εξέφρασε έντονες ανησυχίες για το ζήτημα του ασυσκεύαστου άρτου, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η ανεπαρκής τήρηση των κανόνων υγιεινής και διακίνησης.
  2. Ενεργειακό κόστος: Τονίστηκε η δυσβάσταχτη επιβάρυνση που προκαλεί το τεράστιο ενεργειακό κόστος, το οποίο κυριολεκτικά «τσακίζει» τους φούρνους και απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων αρτοποιείων της γειτονιάς.
  3. Φορολογικό πλαίσιο: Αναλύθηκαν οι επιπτώσεις του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στον κλάδο και τέθηκαν αιτήματα για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης.

Δέσμευση του Υπουργού

Ο Υπουργός, κ. Θάνος Πλεύρης, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του τέθηκαν, έδειξε πλήρη κατανόηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρτοποιών και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και με τη διασύνδεσή του με συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Η ΣΑΑΠΠ θα συνεχίσει τις επαφές της με όλους τους αρμόδιους φορείς για τη θεσμική προστασία και τη στήριξη του ελληνικού παραδοσιακού αρτοποιείου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΑΑΠΠ

saapp.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.