fbpx

από | Ιούν 10, 2022 | Συνεντεύξεις

Σουit by Babis Zidilis

Κοιτώντας κανείς τις βιτρίνες του Σουit, καταλαβαίνει ότι δε μοιάζει με ένα κλασικό ζαχαροπλαστείο. Τόσο λόγω της αισθητικής που αποπνέει ο χώρος όσο και λόγω των εξαιρετικών γλυκών που μπορεί κανείς να γευτεί. Ο ταλαντούχος Μπάμπης Ζιντίλης έχει δημιουργήσει επιδόρπια για εστιατόρια όπως το Alemagou και το Matsuhisa της Μυκόνου, το Zurbaran και το Οozora, έχει εργαστεί για το Harvest και το Mama Roux του κέντρου, έχει περάσει από το Opso του Λονδίνο κι έχει βρεθεί στην ομάδα του κορυφαίου Funky Gourmet.

Ο ίδιος οραματίστηκε το δικό του χώρο όπου θα μπορεί να δημιουργεί αυτό που τον εκφράζει. «Όταν έφτιαχνα το χώρο, σκέφτηκα ότι θέλω να γίνει ένας χώρος που πρώτα από όλους θα έπρεπε να χωράει εμένα. Παράλληλα, σκέφτηκα ότι ένα ζαχαροπλαστείο πρέπει να έχει χρώμα και τα στοιχεία της φύσης αφού σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες μας (φρούτα, σοκολάτα, βανίλια κτλ.) έχουν χρώμα και προέρχονται από τη φύση» αναφέρει ο ίδιος.

Στο Σουit, ο Μπάμπης έχει το δικό του χώρο, όπου μπορεί να δημιουργεί τα γλυκά που φαντάστηκε και να πειραματίζεται όπως του αρέσει. Γλυκά που μιλάνε στον ουρανίσκο, σε γοητεύουν και σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις εκεί ξανά και ξανά.

Η ομάδα του Σουit αποτελείται από τον Δημήτρη Μπαλάσκα και την Τραντά Μαρία, όλοι τους με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία. Ο Μπάμπης Ζιντίλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το Σουit;

Το Σουit ένα σύγχρονο ζαχαροπλαστείο στη γειτονιά του παλαιού Φαλήρου.
Χρησιμοποιούμε φρέσκα υλικά για τις παρασκευές μας και τα φτιάχνουμε όλα στο μαγαζί.
Προσπαθούμε όσο γίνεται να ακολουθούμε την εποχικότητα για τα γλυκά μας.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική και τι είναι αυτό που σε τράβηξε προς αυτή την κατεύθυνση;

Με τη ζαχαροπλαστική ασχολούμαι τα τελευταία 14 χρόνια περίπου. Ξεκίνησα σχεδόν τυχαία όταν παράτησα τη σχολή μου στα ΤΕΙ Πειραιά.

Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης;

Η πηγή έμπνευσης δεν είναι συγκεκριμένη πάντα. Μου αρέσει ο πειραματισμός πολύ και οι συνδυασμοί γεύσεων. Σίγουρα μας επηρεάζει και η παγκόσμια ζαχαροπλαστική τάση.

Το Σουit στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο χώρο. Μικρό, ζεστό, γεμάτο χρώμα και μια εντυπωσιακή τοιχογραφία. Μπορείς να μας πεις πως εμπνεύστηκες το χώρο;

Όταν έφτιαχνα το χώρο, σκέφτηκα ότι θέλω να γίνει ένας χώρος που πρώτα από όλους θα έπρεπε να χωράει εμένα. Παράλληλα, σκέφτηκα ότι ένα ζαχαροπλαστείο πρέπει να έχει χρώμα και τα στοιχεία της φύσης αφού σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες μας (φρούτα, σοκολάτα, βανίλια κτλ.) έχουν χρώμα και προέρχονται από τη φύση.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις ως επαγγελματίας;

Η πανδημία αν και μας δυσκόλεψε σε κάποια θέματα μεταφορών, κατασκευαστικά και με κάποιες εισαγωγές, η αλήθεια είναι ότι μας έδωσε χρόνο να οργανωθούμε καλύτερα και την ευκαιρία σε εμάς και τη γειτονιά να γνωριστούμε καλύτερα και πιο άμεσα.

Η ζαχαροπλαστική αποκτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην Ελλάδα. Πόσο ανοιχτοί είναι οι Έλληνες στο να δοκιμάζουν νέες και λιγότερο συνηθισμένες προτάσεις;

Ο κόσμος θεωρώ ότι μπαίνοντας σε έναν καινούργιο χώρο πρώτα θα διαλέξει πιο γνώριμες γεύσεις για να υπάρξει και ένα μέτρο σύγκρισης και μετά όταν υπάρξει εμπιστοσύνη, θα διαλέξει και τις πιο περίεργες ή σύνθετες επιλογές.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τα υλικά που χρησιμοποιείς;

Τα υλικά που διαλέγουμε έχουν να κάνουν πάντα με την ποιότητα που θέλουμε να προσφέρουμε χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι είναι τα πιο ακριβά ή τα πιο γνωστά brand.

Σε ποια γλυκά δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση οι πελάτες;

Αυτό που παρατηρώ σε σχέση με τις προτιμήσεις είναι ότι το κάθε γλυκό έχει το κοινό του. Κάτι που αρέσει σε κάποιον, για κάποιον άλλο άνθρωπο μπορεί να είναι το χειρότερό του.

Αν έπρεπε να διαλέξεις 3 γλυκά που οπωσδήποτε θα έπρεπε κάποιος να δοκιμάσει, ποια θα ήταν αυτά;

Passion ανανάς, προφιτερόλ, πάστα αμυγδάλου.

σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, Tηλ: 2109886192

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.