Ο Ιταλικός Εκθεσιακός Όμιλος (IEG) παρουσίασε πρόσφατα την επόμενη έκδοση του ‘‘SIGEP WORLD – The World Expo for Foodservice Excellence’‘ σε φορείς και επαγγελματίες της εστίασης στη Γερμανία. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στους τομείς Gelato, Coffee, Pastry & Chocolate, Bakery, και, για πρώτη φορά, Pizza.
Ένα Πραγματικά Διεθνές Ραντεβού
Στις 14 Νοεμβρίου 2024, στην Ιταλική Πρεσβεία στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ιταλικό Οργανισμό Εμπορίου (ITA), όπου παρουσιάστηκε η επόμενη διοργάνωση του SIGEP WORLD, που έχει προγραμματιστεί για τις 18-22 Ιανουαρίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο Ρίμινι, στην Ιταλία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς της γερμανικής αγοράς, τονίζοντας τη σημασία του SIGEP WORLD ως σημείο αναφοράς για τους διεθνείς επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων εκτός σπιτιού.
Ο Marco Carniello, Chief Business Officer του IEG, δήλωσε: «Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς ο τομέας της εστίασης στη Γερμανία προσαρμόζεται στις παγκόσμιες αλλαγές. Το SIGEP WORLD είναι βασικό σημείο ενημέρωσης για τις εξελίξεις της αγοράς, την πρόβλεψη τάσεων και τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών.»
Η Flavia Morelli, υπεύθυνη ομαδικών εκθέσεων του τομέα Τροφίμων και Ποτών του IEG, πρόσθεσε: «Φέτος προσθέτουμε την Pizza στους παραδοσιακούς τομείς μας, ενισχύοντας τη θέση του SIGEP WORLD, ιδιαίτερα για επαγγελματίες εκτός Ευρώπης, όπου η κατανάλωση αυξάνεται ραγδαία.»
Jochen Pinsker: Η Κατάσταση της Εστίασης στην Ευρώπη
Ο Jochen Pinsker, Senior Vice President της Circana, παρουσίασε στο Βερολίνο στοιχεία για την κατανάλωση στην ευρωπαϊκή αγορά εστίασης. Παρά τη μείωση των επισκέψεων σε καταστήματα, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8% το 2023 σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται ετήσια αύξηση 3,5% τα επόμενα δύο χρόνια, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε κατηγορίες όπως τα γλυκά, το παγωτό και ο καφές – κεντρικά προϊόντα του SIGEP WORLD.
Η Σημασία της Γερμανικής Αγοράς
Το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του roadshow επικεντρώθηκε στη γερμανική αγορά, με συμμετέχοντες όπως ο Gerald Schenk, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ζαχαροπλαστών, ο Giorgio Ballabeni, συνιδρυτής της Ballabeni Icecream, και ο Markus Elberg, πρώην CEO της Jannys Eis Franchise GmbH.
SIGEP Vision: Το Μέλλον της Εστίασης
Μια σημαντική προσθήκη για το 2025 είναι το SIGEP Vision, ένα παγκόσμιο παρατηρητήριο για τον τομέα της εστίασης, σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα. Με δύο νέες αίθουσες και συνολικό χώρο 138.000 τ.μ., η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτοποριακές ζώνες όπως το ‘‘Taste of Tomorrow’‘, αφιερωμένο στη βιωσιμότητα, το ‘‘Sustainability District’‘ για την αλυσίδα εφοδιασμού καφέ και σοκολάτας, καθώς και το ‘‘Bean-to-Bar Area’‘, προβάλλοντας την τέχνη και την επιστήμη της σοκολατοποιίας.
Η Διεθνικότητα στο Επίκεντρο
Το SIGEP WORLD γίνεται ολοένα και πιο διεθνές. Για το 2025 αναμένονται συμμετοχές από 160 χώρες, 3.000 ξένοι αγοραστές και 1.200 διεθνείς μάρκες. Εκτός από τελικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, θα παρουσιαστούν καινοτόμες τεχνολογίες, εξειδικευμένα συστατικά και εξατομικευμένες υπηρεσίες.
Το Ρίμινι ως Ιδανικός Προορισμός
Για 46 χρόνια, το SIGEP World φιλοξενείται στο Ρίμινι, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. Με μεγάλη διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και διεθνείς συνδέσεις, αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τη συνάντηση της κοινότητας του foodservice.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.