fbpx

Ιαν 18, 2024 | Νεα

Η Fedima εκλέγει νέο Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Ταμία για 3ετή θητεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fedima, της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Παραγωγών και Προμηθευτών συστατικών για την Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, εξέλεξε τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον ταμία της Ένωσης κατά την πρώτη συνεδρίαση του πρόσφατα εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η νέα ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνει τον Thomas Lesaffre της Lesaffre ως Πρόεδρο, τον Juan Carlos Puente της Zeelandia ως Αντιπρόεδρο και τον Carl Horrobin της ABIM ως Ταμία. Η ηγεσία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των δραστηριοτήτων και προϋπολογισμού του Συλλόγου και η ανανεώσιμη θητεία τους αντιστοιχεί στα 3 έτη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Thomas Lesaffre, μιλάει για την εκλογή του ως Προέδρου της Fedima:”Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνω το ρόλο του προέδρου μετά τη συμμετοχή μου στη Fedima για αρκετά χρόνια ως πρόεδρος της επιτροπής μάρκετινγκ και επικοινωνίας και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Fedima πρέπει να υπερασπιστεί τον κλάδο μας, συνεργαζόμενη με τους Θεσμούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και ενημερώνει τους πελάτες και τους καταναλωτές και εγγυάται την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των προϊόντων. Τα μέλη μας είναι ένα κρίσιμο μέρος αυτής της αλυσίδας – όταν δουλεύουμε μόνοι μας μπορεί να πάμε πιο γρήγορα, αλλά δουλεύοντας μαζί μπορούμε να πάμε παραπέρα”.

Εκπροσωπώντας 13 Ενώσεις-μέλη σε όλη την Ευρώπη, η Fedima έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να αναπτύξει τον τομέα των αρτοσκευασμάτων ενημερώνοντας για  τις θέσεις και τις προτεραιότητές της σε επίπεδο ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στις συζητήσεις για την διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν τον κλάδο. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη στη Γενική Συνέλευση στη Σεβίλλη (Ισπανία), συμφώνησε επίσης για την επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση στην  Κωνσταντινούπολη.

Ο Juan-Carlos Puente σχολίασε το νέο του ρόλο ως αντιπρόεδρος: “Έχοντας εργαστεί σε αυτόν τον τομέα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μπορώ να βεβαιώσω ότι μια Ομοσπονδία όπως η Fedima, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα 13 εθνικών μελών της, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων που μπορούν να μας επιτρέψουν να επιτύχουμε κοινούς στόχους. Πράγματι, παρουσιάζοντας τις ενιαίες απόψεις μας στους ενδιαφερόμενους φορείς, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ευημερήσουν και να παραμείνουν ανθεκτικές στο μέλλον”

Ο Carl Horrobin, νεοδιορισθείς Ταμίας, πρόσθεσε: “Ανυπομονώ να συμβάλω στη λειτουργία και το μέλλον της Fedima στο νέο μου ρόλο. Ένας ταμίας πρέπει να έχει ευρεία κατανόηση των προτεραιοτήτων ενός οργανισμού και ως εκ τούτου πρέπει να είναι συνδεδεμένος με όλα τα μέρη και τις δραστηριότητες του οργανισμού. Με τη συμβουλευτική μου ιδιότητα προς το Διοικητικό Συμβούλιο, θα βοηθήσω στην καθοδήγηση και την κατανομή των πόρων στο έργο της Fedima, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε συλλογικά την αποστολή μας. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο για να το πετύχουμε αυτό”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία για την καθοδήγησή της τα τελευταία χρόνια, ιδίως τον Enric Valls για  την αφοσίωσή του στη Fedima ως αντιπρόεδρος επί 12 χρόνια,  τον Johan Sanders υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Fedima επί 6 χρόνια, και τον Wolfgang Mayer από τη θέση του ταμία για 3 χρόνια.

Σχετικά με τη Fedima

Η Fedima είναι η Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Παραγωγών  και Προμηθευτών συστατικών για την αρτοποιία,και την ζαχαροπλαστικής και αποτελείται από εθνικές ενώσεις σε 13 χώρες. Η Fedima εκπροσωπεί περίπου 26.133 άμεσους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη και αντιπροσωπεύει περίπου 6,7 δισ. ευρώ σε ετήσιο κύκλο εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Fedima: www.fedima.org

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.