fbpx

Ιαν 31, 2025 | Νεα

Στη 2η Θέση το ΙΕΚ La Chef Levi στο Διαγωνισμό «Cuisine Au Miel»!

Το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο σπουδών του, με τη διάκριση της σπουδάστριας Βάγιας Θάνου, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαγειρικής «Cuisine Au Miel» στο Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης, αλλά συστηματικής προσπάθειας. Η νεαρή μαγείρισσα προπονούνταν επί μήνες, αφιερώνοντας Σαββατοκύριακα, βραδινές ώρες και τα κενά μεταξύ των μαθημάτων της, με απόλυτη προσήλωση στον στόχο της. Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα, διατήρησε εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, με μέσο όρο σπουδών που ξεπερνά το 9/10.

Η αφοσίωση, η εντατική προετοιμασία και η ταπεινότητά της την οδήγησαν σε μια κορυφαία διάκριση σε έναν διαγωνισμό υψηλού γαστρονομικού κύρους, με σημαντικές συμμετοχές από τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Πολωνία.

Όλα τα έξοδα προετοιμασίας, προμήθειας υλικών και εργαστηριακών δοκιμών καλύφθηκαν πλήρως από τη Σχολή, παρέχοντας στη Βάγια Θάνου την απαραίτητη στήριξη. Η επιτυχία της ήταν ήδη εξασφαλισμένη πριν καν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

Για το ταξίδι της, η Βάγια Θάνου παρουσίασε ένα μενού βασισμένο στο μέλι, γεμάτο εκπλήξεις και γαστρονομική πολυπλοκότητα. Η εξαιρετική της απόδοση αναγνωρίστηκε όχι μόνο με τη 2η θέση στον διαγωνισμό, αλλά και με το βραβείο για το καλύτερο επιδόρπιο!

Μενού Διαγωνισμού

1ο Πιάτο
Χτένια σωτέ με γλάσο μελιού, πουρές καραμελωμένου πράσου, baby πράσο με πατάτα αλιμέντ, λάδι πράσου, τσιπς πράσου, ζελέ λεμονιού και yuzu beurre blanc.

2ο Πιάτο
Ψαρονέφρι sous vide, baby πατάτες με γλάσο μελιού και pesto λαχανίδας, πουρές καμμένου μήλου, ζελέ μήλου, πίκλα σιναπόσπορου και chips χοιρινής πέτσας.

3ο Πιάτο
Αχλάδι ποσέ σε αφρώδες κρασί, παρφέ μελιού, honeycomb, κρέμα γιαουρτιού με αμύγδαλο, λάδι δενδρολίβανου και κονσομέ αχλαδιού.

Η προετοιμασία της Βάγιας Θάνου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρίας Μέλι Αττική, η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε γενναιόδωρα την προσπάθειά της.

Η επιτυχία της Βάγιας Θάνου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Cuisine Au Miel» δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική διάκριση, αλλά και μια απόδειξη της αριστείας που καλλιεργεί το ΙΕΚ La Chef Levi. Με αφοσίωση, σκληρή δουλειά και την πολύτιμη υποστήριξη της σχολής και των συνεργατών της, η ελληνική γαστρονομία κερδίζει επάξια τη θέση που της αξίζει στον διεθνή χάρτη. Αυτή η διάκριση είναι μόνο η αρχή ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος για τη νεαρή σεφ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.