fbpx

Ιούλ 3, 2019 | Νεα

Συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΑΕ στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα και στο ξενοδοχείο PALIRIA συνεδρίασε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, στο οποίο προέδρευσε η αντιπρόεδρος της ΟΑΕ και Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, λόγω απουσίας του Προέδρου της ΟΑΕ, Μιχάλη Μούσιου.

Η έναρξη έγινε με χαιρετισμό του Ιωάννη Παπαθανασίου, Προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΕ για την παρουσία τους και ευχήθηκε να έχει συνέχεια η πρωτοβουλία για συνεδριάσεις στην περιφέρεια.

Η συνεδρίαση περιελάμβανε την ομόφωνη έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων καθώς και γενικότερα θέματα του κλάδου. Στο σημείο αυτό η κα. Κουκουμέρια αναφέρθηκε στις δράσεις που διοργανώθηκαν από διάφορα Σωματεία ανά την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Λιβαδειάς, Δημήτρης Γέρος, μίλησε για τη Γιορτή Ψωμιού στην οποία κυριάρχησε το σύνθημα «Φρέσκο ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς» και τόνισε ότι η συγκεκριμένη γιορτή θα πρέπει να γίνει θεσμός που να αγκαλιαστεί από όλους ενώ ο Προέδρος της Συντεχνίας Λάρισας, Αλέξανδρος Γκούλιος είπε λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Συντεχνίας. Επίσης, ο πρόεδρος των Αρτοποιών Τρικάλων, Αχιλλέας Κωτούζας, παρουσίασε τη δράση του Σωματείου «Το αλάτι στη διατροφή μας». Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Σπάρτης, Νίκος Μάζης ο οποίος συνεχάρη για τις εκδηλώσεις των αρτοποιών σε Λιβαδειά και Θεσσαλονίκη (παρουσίαση ιστορικού λευκώματος για τα 150 χρόνια του Σωματείου) παροτρύνοντας για περισσότερες εκδηλώσεις και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς οι αρτοποιοί είμαστε δεμένοι, αυτό πρέπει να συνεχιστεί».

Στη συνεδρίαση το παρόν έδωσε και η περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε Εύβοιας, Μίνα Παπαναστασίου, η οποία υποσχέθηκε ότι θα γίνει, μεταξύ άλλων, προσπάθεια για θέσεις εργασίας και μετρίαση της φορολογίας.

Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ, Ιάσων Καπλάνης έκανε λόγο για την κατάσταση και εξέλιξη του κλάδου της Βιοτεχνικής Αρτοποιίας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ευβοίας, Ηλίας Θαλάσσης και ο πρ. Πρόεδρος της ΟΑΕ, Νίκος Νούσιας.

Λίγο αργότερα η κα. Κουκουμέρια αναφέρθηκε στην απόφαση για υπογραφή της παράτασης της τριμελούς επιτροπής διαιτησίας, η οποία ανέρχεται στα 2 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο περιοδικό ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να αξιοποιούν το περιοδικό, προβάλλοντας τις δράσεις των σωματείων τους.

Αναφορικά με το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για την ΟΑΕ, αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει επαφές με εταιρείες όπως π.χ με τη Lesaffe, ενώ το μέλος του Δ.Σ, Παναγιώτης Σαχινίδης, έκανε τις δικές του προτάσεις για μείωση των εξόδων της ΟΑΕ, αντικαθιστώντας, όπως πρότεινε, τα συμβούλια με τηλεδιασκέψεις. Επίσης, πρότεινε τα χρήματα που θα αποταμιευτούν με αυτόν τον τρόπο, να δοθούν στη διαφήμιση του κλάδου των Αρτοποιών αλλά και σε online σεμινάρια, στα οποία θα μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση.

Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Νάουσας, Δημήτρης Θανασούλης, ευχόμενος καλό ξεκίνημα στην πρωτοβουλία να γίνονται τα Διοικητικά Συμβούλια στην επαρχία.
Επιπρόσθετα εγκρίθηκε ομόφωνα η εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο της ΟΑΕ, Μιχάλη Μούσιο, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για να ξεκινήσει το πρόγραμμα ΥΠΑΝΕΚ.

Στο Δ.Σ ήταν παρούσα και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία εξήρε την προσπάθεια των Αρτοποιών και απηύθυνε το δικό της χαιρετισμό. Επίσης, συζήτηση έγινε σχετικά με τα αναδρομικά ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ με την κα. Κουκουμέρια να κάνει λόγο για δυσανάλογα ποσά και τον γ’ αντιπρόεδρο της ΟΑΕ, Παναγιώτη Ράπτη, να μιλά για ασάφεια στο νόμο που διέπει το επικουρικό ταμείο. Για το ίδιο θέμα το λόγο πήραν οι κύριοι Καπλάνης, Ντούρας και Γαλανός.

Τέλος, συζητήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ για τη μείωση του αλατιού, με όλους να συμφωνούν ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να επικοινωνηθεί και μέσα από τα social media.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κορινθίας πρότεινε στο Δ.Σ η επόμενη συνεδρίαση να λάβει χώρα στην Κόρινθο, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλους και έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα μέσα Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας έκλεισε με τον ταμειακό απολογισμό από τον ταμία της ΟΑΕ, Ανδρέα Παπαϊωάννου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.