Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Notes

Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.