fbpx

Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1200 g γάλα 
 33 g ζάχαρη
 80 g αλεύρι
 20 g άμυλο
 4 αυγά
 Βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο.

2

Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, πριν ακόμα ζεσταθεί, και ανακατεύουμε. 

3

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. 

4

Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε  το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

5

Όταν δέσει, ρίχνουμε την κρέμα σε κάδο από μίξερ με φτερό και κρυώνουμε στην πρώτη ταχύτητα.

6

Εάν τη θέλουμε λίγο πιο βελούδινη υφή προσθέτουμε κατά την ανάδευση στο κρύωμα 100 γρ. υγρή κρέμα γάλακτος 35%. Αφήνουμε  μια μέρα στο ψυγείο και δουλεύουμε την επόμενη.

7

Κόβουμε φράουλες στη βάση του ποτηριού γεμίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε ξανά με φράουλες.

Αυθεντική Γαλλική Creme Patisserie με φράουλες

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Νικόλας Παρασκευάς
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.