fbpx

Αυγοσαλάτα με ”κόκκινη“ μαγιονέζα

Μία νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σαλάτα, λόγω της παρουσίας των αυγών, των λαχανικών και των μπαχαρικών. Για ένα πλήρες γεύμα, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί με λίγο βούτυρο και έναν φρέσκο χυμό με πορτοκάλι, καρότο και τζίντζερ.

Υλικά
 6 αυγά
 1 κ.σ κάπαρη
 ½ κόκκινη πιπεριά
 ½ μάτσο μαϊντανό
 3 κ.σ. αρακά
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 μερικά φασολάκια στρογγυλά
 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 ½ κ.γ. πάπρικα ή ταντούρι
 ½ λεμόνι
Εκτέλεση
1

Βράζουμε τα φασολάκια -όχι για πολύ ώρα, θέλουμε να κρατάνε. Τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε την πάπρικα ή το ταντούρι με το λεμόνι και το προσθέτουμε στην μαγιονέζα, καθώς και τη μουστάρδα. Η μαγιονέζα θέλουμε να είναι κάπως ρευστή γιατί αλλιώς θα σπάσει τα αυγά πολύ εύκολα. Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο λεμόνι στη μαγιονέζα ή να την αραιώσουμε με λίγο νερό.

2

Κόβουμε τα ήδη βρασμένα αυγά στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και την κάπαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Ingredients

Υλικά
 6 αυγά
 1 κ.σ κάπαρη
 ½ κόκκινη πιπεριά
 ½ μάτσο μαϊντανό
 3 κ.σ. αρακά
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 μερικά φασολάκια στρογγυλά
 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 ½ κ.γ. πάπρικα ή ταντούρι
 ½ λεμόνι

Directions

Εκτέλεση
1

Βράζουμε τα φασολάκια -όχι για πολύ ώρα, θέλουμε να κρατάνε. Τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε την πάπρικα ή το ταντούρι με το λεμόνι και το προσθέτουμε στην μαγιονέζα, καθώς και τη μουστάρδα. Η μαγιονέζα θέλουμε να είναι κάπως ρευστή γιατί αλλιώς θα σπάσει τα αυγά πολύ εύκολα. Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο λεμόνι στη μαγιονέζα ή να την αραιώσουμε με λίγο νερό.

2

Κόβουμε τα ήδη βρασμένα αυγά στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και την κάπαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Notes

Αυγοσαλάτα με ”κόκκινη“ μαγιονέζα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.