H συνταγή είναι από τον κ. Ιωάννη Παντερλή, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Άνδρου
ΥΛΙΚΑ
1000 g Αλεύρι 70%
20 g Αλάτι
30 g Μαγιά
50 g Χοιρινό λίπος σε υγρή μορφή (γλίνα)
1 κ.σ. Γλυκάνισο
100 g Ανδριώτικα λουκάνικα
100 g Χοιρινό λαρδί σε κύβους κομμένο
100 g Λούζα καπνιστή σε κύβους κομμένη
100 g Τυρί ντόπιο βολάκι Άνδρου τριμμένο
Νερό (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά, εκτός από τα λουκάνικα, το λαρδί, τη λούζα και το τυρί. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, ρίχνουμε και τα παραπάνω τέσσερα υλικά.
2
Όταν δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
3
Έπειτα τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για μισή ώρα και για άλλα 20 λεπτά στους 180°C.
4
Σημείωση: Η συνταγή διαφέρει από περιοχή σε περιοχή της Άνδρου.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000 g Αλεύρι 70%
20 g Αλάτι
30 g Μαγιά
50 g Χοιρινό λίπος σε υγρή μορφή (γλίνα)
1 κ.σ. Γλυκάνισο
100 g Ανδριώτικα λουκάνικα
100 g Χοιρινό λαρδί σε κύβους κομμένο
100 g Λούζα καπνιστή σε κύβους κομμένη
100 g Τυρί ντόπιο βολάκι Άνδρου τριμμένο
Νερό (όσο πάρει)






