fbpx

Caramel Brownies

Η συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Pastry Chef, Συνεργάτης TROFINGRED

Yields1 Serving
BROWNIES
 170 g 9015 σοκολάτα 56% GOTEBORGS
 200 g βούτυρο 82%
 170 g αυγά
 250 g ζάχαρη
 65 g κακάο
 65 g αλεύρι μαλακό
 55 g φουντούκια σπασμένα
CHOCOLATE CARAMEL CREMEUX
 150 g γάλα 3,5%
 100 g κρέμα γάλακτος 35%
 100 g κρόκο
 50 g ζάχαρη
 4 g ζελατίνη + 20 γρ. νερό
 290 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS
CHOCOLATE GANACHE MONTE
 115 g κρέμα γάλακτος 35%
 15 g ιμβερτοζάχαρο
 10 g γλυκόζη
 160 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS
 300 g κρέμα γάλακτος 35%
CHOCOLATE CARAMEL FLEUR DE SEL
 250 g κρέμα γάλακτος 35%
 125 g ζάχαρη
 45 g βούτυρο 82%
 3 g ανθός αλατιού
 150 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS
BROWNIES
1

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα δυο μίγματα και προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

CHOCOLATE CARAMEL CREMEUX
2

Ενυδατώνουμε τη ζελατίνη μέσα στο νερό. Κάνουμε μια κρεμ ανγκλέζ με το γάλα, την κρέμα, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την έτοιμη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε γαλακτοματοποίηση. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για ένα βράδυ.

CHOCOLATE GANACHE MONTE
3

Βράζουμε την πρώτη ποσότητα κρέμας με το ιμβερτοζάχαρο και τη γλυκόζη. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε γαλακτοματοποίηση. Προσθέτουμε και τη δεύτερη ποσότητα της κρέμας και ανακατεύουμε με μπίμερ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα αφρατεύουμε τη γκαράζ στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

CHOCOLATE CARAMEL FLEUR DE SEL
4

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους περίπου 80 βαθμούς. Καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την καραμέλα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Ingredients

BROWNIES
 170 g 9015 σοκολάτα 56% GOTEBORGS
 200 g βούτυρο 82%
 170 g αυγά
 250 g ζάχαρη
 65 g κακάο
 65 g αλεύρι μαλακό
 55 g φουντούκια σπασμένα
CHOCOLATE CARAMEL CREMEUX
 150 g γάλα 3,5%
 100 g κρέμα γάλακτος 35%
 100 g κρόκο
 50 g ζάχαρη
 4 g ζελατίνη + 20 γρ. νερό
 290 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS
CHOCOLATE GANACHE MONTE
 115 g κρέμα γάλακτος 35%
 15 g ιμβερτοζάχαρο
 10 g γλυκόζη
 160 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS
 300 g κρέμα γάλακτος 35%
CHOCOLATE CARAMEL FLEUR DE SEL
 250 g κρέμα γάλακτος 35%
 125 g ζάχαρη
 45 g βούτυρο 82%
 3 g ανθός αλατιού
 150 g 9120 σοκολάτα καραμέλα GOTEBORGS

Directions

BROWNIES
1

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα δυο μίγματα και προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

CHOCOLATE CARAMEL CREMEUX
2

Ενυδατώνουμε τη ζελατίνη μέσα στο νερό. Κάνουμε μια κρεμ ανγκλέζ με το γάλα, την κρέμα, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την έτοιμη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε γαλακτοματοποίηση. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για ένα βράδυ.

CHOCOLATE GANACHE MONTE
3

Βράζουμε την πρώτη ποσότητα κρέμας με το ιμβερτοζάχαρο και τη γλυκόζη. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε γαλακτοματοποίηση. Προσθέτουμε και τη δεύτερη ποσότητα της κρέμας και ανακατεύουμε με μπίμερ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα αφρατεύουμε τη γκαράζ στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

CHOCOLATE CARAMEL FLEUR DE SEL
4

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους περίπου 80 βαθμούς. Καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την καραμέλα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Notes

Caramel Brownies

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.