Δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Το Cheesecake ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β1 της ΕΠΑ.Σ. Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”, με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Ζαχαράκη Νικόλαου, ΤΕ Διατροφής και του κ. Πανταζόπουλου Κωνσταντίνου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Ζυγίζουμε με ακρίβεια τα υλικά της συνταγής. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 4-6 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη. Την τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Όταν κρυώσει η ψημένη ζύμη την τρίβουμε σε μορφή σκόνης και την αναμιγνύουμε σε αναλογία 1/4 με βούτυρο γάλακτος (για 250 γρ. Τσιζκέικ χρειαζόμαστε 200 γρ. μπισκότο και 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο).
Ζυγίζουμε με ακρίβεια τα υλικά της συνταγής μας. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο (χτυπάμε πρώτα την φυτική κρέμα και όταν σφίξειπροσθέτουμε τη ζωική).
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και αναδεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η κρέμα είναι έτοιμη προς χρήση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, προσθέτουμε τα βύσσινα και όταν πιάσουμε τους 120°C σβήνουμε με το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσειμε μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η κρέμα είναι έτοιμη προς χρήση.
Για να φτιάξουμε ένα κιλό Τσιζκέικ θα χρειαστούμε μία διάφανη στρογγυλή φόρμα Νο. 22, της οποίας τη βάση θα καλύψουμε με 250 γρ. από το μίγμα μπισκότου digestive, (200 γρ. μπισκότα και 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο), 550 γρ. από την κρέμα τυριού και, αφού παγώσει και προτού σερβίρουμε, προσθέτουμε 200 γρ. από τη σως βύσσινο.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε με ακρίβεια τα υλικά της συνταγής. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 4-6 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη. Την τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Όταν κρυώσει η ψημένη ζύμη την τρίβουμε σε μορφή σκόνης και την αναμιγνύουμε σε αναλογία 1/4 με βούτυρο γάλακτος (για 250 γρ. Τσιζκέικ χρειαζόμαστε 200 γρ. μπισκότο και 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο).
Ζυγίζουμε με ακρίβεια τα υλικά της συνταγής μας. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο (χτυπάμε πρώτα την φυτική κρέμα και όταν σφίξειπροσθέτουμε τη ζωική).
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και αναδεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η κρέμα είναι έτοιμη προς χρήση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, προσθέτουμε τα βύσσινα και όταν πιάσουμε τους 120°C σβήνουμε με το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσειμε μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η κρέμα είναι έτοιμη προς χρήση.
Για να φτιάξουμε ένα κιλό Τσιζκέικ θα χρειαστούμε μία διάφανη στρογγυλή φόρμα Νο. 22, της οποίας τη βάση θα καλύψουμε με 250 γρ. από το μίγμα μπισκότου digestive, (200 γρ. μπισκότα και 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο), 550 γρ. από την κρέμα τυριού και, αφού παγώσει και προτού σερβίρουμε, προσθέτουμε 200 γρ. από τη σως βύσσινο.