Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!

Η συνταγή είναι από την κ. Ιακωβόγλου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.
Αυτά τα Χριστούγεννα όλα γίνονται πιο εύκολα! Με σύμμαχο τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής και το Brioche Ready Mix. Το Brioche Ready Mix είναι ένα ολοκληρωμένο μίγμα για αφράτο και νόστιμο Brioche αλλά και διάφορες άλλες γλύκες και αλμυρές δημιουργίες.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g μείγμα Brioche Ready Mix
 50 g μαγιά
 10 g κακάο
 150 g βούτυρο
 100 g κρόκοι αυγών
 550 g νερό
 130 g ιμβερτοζάχαρο ή 100 γρ. ζάχαρη
 200 g ζαχαρόπηκτα φρούτα
 200 g σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
 100 g σταγόνες μαύρης σοκολάτας
 Άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και πικραμύγδαλου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΥΜΗΣ
1

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τα 350γρ νερό και ζυμώστε για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

2

Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα στην 2η ταχύτητα ζυμώστε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει λεία.

3

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίσουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
4

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ
5

Κόψτε τη ζύμη σε 8 τεμάχια των 450 γρ. και τοποθετήστε σε φόρμες των 500γρ.

6

Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα για 40-60 λεπτά στους 32οC με 70% σχετική υγρασία.

7

Βγάλτε από την στόφα το προϊόν και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά έπειτα χαράξτε με ξυράφι έναν σταυρό και προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κέντρο.

ΨΗΣΙΜΟ
8

Σε αερόφουρνο: 35-40 λεπτά στους 165-170ο C

9

Σε ταμπανωτό φούρνο: 40-45 λεπτά στους 170 -180ο C

10

Βγάλτε τα Panettone από το φούρνο και κρεμάστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g μείγμα Brioche Ready Mix
 50 g μαγιά
 10 g κακάο
 150 g βούτυρο
 100 g κρόκοι αυγών
 550 g νερό
 130 g ιμβερτοζάχαρο ή 100 γρ. ζάχαρη
 200 g ζαχαρόπηκτα φρούτα
 200 g σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
 100 g σταγόνες μαύρης σοκολάτας
 Άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και πικραμύγδαλου

Directions

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΥΜΗΣ
1

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τα 350γρ νερό και ζυμώστε για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

2

Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα στην 2η ταχύτητα ζυμώστε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει λεία.

3

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίσουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
4

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ
5

Κόψτε τη ζύμη σε 8 τεμάχια των 450 γρ. και τοποθετήστε σε φόρμες των 500γρ.

6

Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα για 40-60 λεπτά στους 32οC με 70% σχετική υγρασία.

7

Βγάλτε από την στόφα το προϊόν και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά έπειτα χαράξτε με ξυράφι έναν σταυρό και προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κέντρο.

ΨΗΣΙΜΟ
8

Σε αερόφουρνο: 35-40 λεπτά στους 165-170ο C

9

Σε ταμπανωτό φούρνο: 40-45 λεπτά στους 170 -180ο C

10

Βγάλτε τα Panettone από το φούρνο και κρεμάστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Notes

Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.