Η συνταγή είναι από την κ. Ιακωβόγλου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.
Αυτά τα Χριστούγεννα όλα γίνονται πιο εύκολα! Με σύμμαχο τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής και το Brioche Ready Mix. Το Brioche Ready Mix είναι ένα ολοκληρωμένο μίγμα για αφράτο και νόστιμο Brioche αλλά και διάφορες άλλες γλύκες και αλμυρές δημιουργίες.
Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τα 350γρ νερό και ζυμώστε για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.
2
Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα στην 2η ταχύτητα ζυμώστε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει λεία.
3
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίσουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.
ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
4
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ
5
Κόψτε τη ζύμη σε 8 τεμάχια των 450 γρ. και τοποθετήστε σε φόρμες των 500γρ.
6
Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα για 40-60 λεπτά στους 32οC με 70% σχετική υγρασία.
7
Βγάλτε από την στόφα το προϊόν και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά έπειτα χαράξτε με ξυράφι έναν σταυρό και προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κέντρο.
ΨΗΣΙΜΟ
8
Σε αερόφουρνο: 35-40 λεπτά στους 165-170ο C
9
Σε ταμπανωτό φούρνο: 40-45 λεπτά στους 170 -180ο C
10
Βγάλτε τα Panettone από το φούρνο και κρεμάστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000gμείγμα Brioche Ready Mix
50gμαγιά
10gκακάο
150gβούτυρο
100gκρόκοι αυγών
550gνερό
130gιμβερτοζάχαρο ή 100 γρ. ζάχαρη
200gζαχαρόπηκτα φρούτα
200gσταγόνες σοκολάτας γάλακτος
100gσταγόνες μαύρης σοκολάτας
Άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και πικραμύγδαλου
Directions
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΥΜΗΣ
1
Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τα 350γρ νερό και ζυμώστε για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.
2
Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα στην 2η ταχύτητα ζυμώστε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει λεία.
3
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίσουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.
ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
4
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ
5
Κόψτε τη ζύμη σε 8 τεμάχια των 450 γρ. και τοποθετήστε σε φόρμες των 500γρ.
6
Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα για 40-60 λεπτά στους 32οC με 70% σχετική υγρασία.
7
Βγάλτε από την στόφα το προϊόν και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά έπειτα χαράξτε με ξυράφι έναν σταυρό και προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κέντρο.
ΨΗΣΙΜΟ
8
Σε αερόφουρνο: 35-40 λεπτά στους 165-170ο C
9
Σε ταμπανωτό φούρνο: 40-45 λεπτά στους 170 -180ο C
10
Βγάλτε τα Panettone από το φούρνο και κρεμάστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Notes
Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.