Εκλέρ σοκολάτας γάλακτος

Η συνταγή είναι από τον Philippe Marand, EEMEA Tech. Manager - Chocolate Academy

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
 60 g νερό (στους 4°C)
 60 g γάλα
 2 g αλάτι
 54 g βούτυρο
 66 g αλεύρι
 114 g αυγά
 28 g ζεστό γάλα
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 85 g γάλα
 191 g κρέμα 35%
 43 g γάλα
 22 g κορν φλάουρ
 72 g κρόκοι αυγών
 191 g Callebaut – MALCHOC-M
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
1

Αναμειγνύουμε το νερό, με το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο και βράζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό.

2

Όταν το μείγμα μας πιάσει τους 60°C, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ 12,5 εκ.
(35 γρ.), χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι 15 mm.

3

Ψεκάζουμε λίγο αντικολλητικό σπρέι από πάνω και βούτυρο Callebaut– Mycryo Cocoa.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 35-40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα. Αναμειγύνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιούμε μπλέντερ.

7

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στουε 4°C πριν το χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΘΕΣΗ
8

Σου 20 γρ.

9

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος 55 γρ.

10

Callebaut – MALCHOC-M 10 γρ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
 60 g νερό (στους 4°C)
 60 g γάλα
 2 g αλάτι
 54 g βούτυρο
 66 g αλεύρι
 114 g αυγά
 28 g ζεστό γάλα
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 85 g γάλα
 191 g κρέμα 35%
 43 g γάλα
 22 g κορν φλάουρ
 72 g κρόκοι αυγών
 191 g Callebaut – MALCHOC-M

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
1

Αναμειγνύουμε το νερό, με το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο και βράζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό.

2

Όταν το μείγμα μας πιάσει τους 60°C, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ 12,5 εκ.
(35 γρ.), χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι 15 mm.

3

Ψεκάζουμε λίγο αντικολλητικό σπρέι από πάνω και βούτυρο Callebaut– Mycryo Cocoa.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 35-40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα. Αναμειγύνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιούμε μπλέντερ.

7

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στουε 4°C πριν το χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΘΕΣΗ
8

Σου 20 γρ.

9

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος 55 γρ.

10

Callebaut – MALCHOC-M 10 γρ.

Notes

Εκλέρ σοκολάτας γάλακτος

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.