fbpx

Εκλέρ σοκολάτας γάλακτος

Η συνταγή είναι από τον Philippe Marand, EEMEA Tech. Manager - Chocolate Academy

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
 60 g νερό (στους 4°C)
 60 g γάλα
 2 g αλάτι
 54 g βούτυρο
 66 g αλεύρι
 114 g αυγά
 28 g ζεστό γάλα
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 85 g γάλα
 191 g κρέμα 35%
 43 g γάλα
 22 g κορν φλάουρ
 72 g κρόκοι αυγών
 191 g Callebaut – MALCHOC-M
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
1

Αναμειγνύουμε το νερό, με το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο και βράζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό.

2

Όταν το μείγμα μας πιάσει τους 60°C, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ 12,5 εκ.
(35 γρ.), χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι 15 mm.

3

Ψεκάζουμε λίγο αντικολλητικό σπρέι από πάνω και βούτυρο Callebaut– Mycryo Cocoa.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 35-40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα. Αναμειγύνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιούμε μπλέντερ.

7

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στουε 4°C πριν το χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΘΕΣΗ
8

Σου 20 γρ.

9

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος 55 γρ.

10

Callebaut – MALCHOC-M 10 γρ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
 60 g νερό (στους 4°C)
 60 g γάλα
 2 g αλάτι
 54 g βούτυρο
 66 g αλεύρι
 114 g αυγά
 28 g ζεστό γάλα
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 85 g γάλα
 191 g κρέμα 35%
 43 g γάλα
 22 g κορν φλάουρ
 72 g κρόκοι αυγών
 191 g Callebaut – MALCHOC-M

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥ
1

Αναμειγνύουμε το νερό, με το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο και βράζουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό.

2

Όταν το μείγμα μας πιάσει τους 60°C, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ 12,5 εκ.
(35 γρ.), χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι 15 mm.

3

Ψεκάζουμε λίγο αντικολλητικό σπρέι από πάνω και βούτυρο Callebaut– Mycryo Cocoa.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για 35-40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα. Αναμειγύνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τα αυγά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιούμε μπλέντερ.

7

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στουε 4°C πριν το χρησιμοποιήσουμε.

ΣΥΝΘΕΣΗ
8

Σου 20 γρ.

9

Κρέμα σοκολάτας γάλακτος 55 γρ.

10

Callebaut – MALCHOC-M 10 γρ.

Notes

Εκλέρ σοκολάτας γάλακτος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.