Ηπειρώτικη “Κασόπιτα” Πωγωνίου

Την Ηπειρώτικη “κασόπιτα” ετοίμασαν ο π. Φιλάρετος Χριστιάς, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής & ο Καρτέρης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος “Εργαστήριο Συναφών προϊόντων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι τύπου 70%
 500 g νερό
 100 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο για τη ζύμη
 400 g φέτα σκληρή (για γέμιση και παπάλισμα)
 12 g αλάτι
 50 g ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.

2

Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g αλεύρι τύπου 70%
 500 g νερό
 100 g γιαούρτι πρόβειο
 50 g ελαιόλαδο για τη ζύμη
 400 g φέτα σκληρή (για γέμιση και παπάλισμα)
 12 g αλάτι
 50 g ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
 1 αυγό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε σε λεκάνη το αλεύρι, ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνοντας όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το ελαιόλαδο για άλειμμα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.

2

Προσθέτουμε και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί (το λεγόμενο "σινί"), διαμέτρου 34 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα ρίξουμε από πάνω λάδι. Χρόνος ψησίματος 40'.

Notes

Ηπειρώτικη “Κασόπιτα” Πωγωνίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.