Καλαμποκόψωμο

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1800 g Καλαμποκάλευρο (60%)
 1200 g Αλεύρι Κίτρινο ψιλό (40%)
 1950 g Νερό (65%)
 120 g Λάδι (4%)
 60 g Αλάτι (2%)
 60 g Πετιμέζι (2%)
 75 g Μαγιά νωπή (2,5%)
 3 g Πάπρικα καπνιστή (0,1%)
 5 g Κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).

2

Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.

3

Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1800 g Καλαμποκάλευρο (60%)
 1200 g Αλεύρι Κίτρινο ψιλό (40%)
 1950 g Νερό (65%)
 120 g Λάδι (4%)
 60 g Αλάτι (2%)
 60 g Πετιμέζι (2%)
 75 g Μαγιά νωπή (2,5%)
 3 g Πάπρικα καπνιστή (0,1%)
 5 g Κουρκουμά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).

2

Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.

3

Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.

Notes

Καλαμποκόψωμο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.