fbpx

Καλαμποκόψωμο

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1800 g Καλαμποκάλευρο (60%)
 1200 g Αλεύρι Κίτρινο ψιλό (40%)
 1950 g Νερό (65%)
 120 g Λάδι (4%)
 60 g Αλάτι (2%)
 60 g Πετιμέζι (2%)
 75 g Μαγιά νωπή (2,5%)
 3 g Πάπρικα καπνιστή (0,1%)
 5 g Κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).

2

Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.

3

Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1800 g Καλαμποκάλευρο (60%)
 1200 g Αλεύρι Κίτρινο ψιλό (40%)
 1950 g Νερό (65%)
 120 g Λάδι (4%)
 60 g Αλάτι (2%)
 60 g Πετιμέζι (2%)
 75 g Μαγιά νωπή (2,5%)
 3 g Πάπρικα καπνιστή (0,1%)
 5 g Κουρκουμά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).

2

Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.

3

Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.

4

Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.

Notes

Καλαμποκόψωμο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.