Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).
Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.
Ingredients
Directions
Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε να βράσει όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι σβώλοι, να χυλώσει και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε τη ζύμη να γίνει χλιαρή (καλύτερα απλωμένη σε πάγκο).
Βάζουμε στο ζυμωτήριο το κίτρινο σταρένιο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη ζύμη με το καλαμποκάλευρο (που έχει γίνει χλιαρή) και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για λίγο μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Κόβουμε τεμάχια ζύμης, μορφοποιούμε σε μπάλες και τα απλώνουμε σε λαδωμένα ταψάκια. Τα πατάμε καλά και χαράζουμε ελαφρά.Στοφάρουμε για 30-45 λεπτά. Ψήνουμε με ατμό στους 210°C για 45-50 λεπτά περίπου.