Τα καριώτικα ξεροτήγανα παρασκεύασαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Γαλατσίου. Οι μαθητές ευχαριστούν τον Γιώργο Γλαρό από το ζαχαροπλαστείο “ΖΑΓΟΡΑΣ “ στον Άγιο Κήρυκο Ικαρία για την παραχώρηση της συνταγής της μητέρας του.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30΄. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0.5 cm. Κόβουμε λωρίδες 3-4 cm πλάτος και μετά τεμάχια 5–6 cm μήκος.
Πιέζουμε στη μέση και διπλώνουμε σε φιογκάκι (παπιγιόν). Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι με συνεχή ανάδευση. Βουτάμε κατευθείαν σε κρύο σιροπόμελο. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο. Ραντίζουμε με λίγο σιροπόμελο την στημένη πιατέλα μας
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 30΄. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0.5 cm. Κόβουμε λωρίδες 3-4 cm πλάτος και μετά τεμάχια 5–6 cm μήκος.
Πιέζουμε στη μέση και διπλώνουμε σε φιογκάκι (παπιγιόν). Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι με συνεχή ανάδευση. Βουτάμε κατευθείαν σε κρύο σιροπόμελο. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο. Ραντίζουμε με λίγο σιροπόμελο την στημένη πιατέλα μας
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά