fbpx

Κουλουράκια μελιού γεμιστά με καρύδι και σταφίδα

Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα κουλουράκια-γλύκισμα, ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας. Συνδυασμός υγιεινών τροφών πλούσιων σε αγνές και φυσικές πηγές απλών υδατανθράκων.

Yields1 Serving
Υλικά
 3 κ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 225 g μέλι
 900 g βούτυρο
 10 τμχ. αυγά
 50 g μπέικιν
 600 g γάλα
 800 g σταφίδα μαύρη
 400 g καρύδι ψίχα
 750 g ζάχαρη
 200 g σταφιδίνη
 30 g σόδα
 20 g γαρίφαλο
 50 g κανέλα
Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά.

2

Ρίχνουμε το αλεύρι με τα διογκωτικά και τελευταία ρίχνουμε τη σταφίδα και το καρύδι. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε, για 20 λεπτά, στους 180ο C.

Ingredients

Υλικά
 3 κ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 225 g μέλι
 900 g βούτυρο
 10 τμχ. αυγά
 50 g μπέικιν
 600 g γάλα
 800 g σταφίδα μαύρη
 400 g καρύδι ψίχα
 750 g ζάχαρη
 200 g σταφιδίνη
 30 g σόδα
 20 g γαρίφαλο
 50 g κανέλα

Directions

Εκτέλεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υγρά υλικά.

2

Ρίχνουμε το αλεύρι με τα διογκωτικά και τελευταία ρίχνουμε τη σταφίδα και το καρύδι. Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε, για 20 λεπτά, στους 180ο C.

Notes

Κουλουράκια μελιού γεμιστά με καρύδι και σταφίδα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.