Από την κα Έλσα Κουκουμέρια
Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 8- 10 λεπτά. Θερμοκρασία μάζας ζύμης 28°C. Ξεκούραση για 15 - 20 λεπτά (30 - 35 λεπτά το χειμώνα).
Δεύτερο ζύμωμα για 10 - 15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Κόβουμε μπάλες 2500 γρ. και κόβουμε στο διαιρέτη 30 κομμάτια από 85 γρ. το καθένα.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κάνουμε φιτίλια και τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στο σουσάμι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τραβάμε τις άκρες για μα σχηματίσουμε το κουλούρι.
Ξεκούραση στη λαμαρίνα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 200 - 210 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Βράζουμε 1.200 γρ. μανιτάρια με 1.200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε 600 γρ. νερό με 300 γρ. βούτυρο.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε 300 γρ. σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αναμειγνύουμε τα υλικά της πρώτης κατσαρόλας με τη δεύτερη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τα κομμάτια ζύμης των 85 γρ. και γεμίζουμε με κορνέ. Κλείνουμε τις άκρες παράλληλα και πλάθουμε σε φυτίλι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
Τέλος, σχηματίζουμε κουλούρια, ψεκάζουμε με νερό και βουτάμε στο σουσάμι.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 8- 10 λεπτά. Θερμοκρασία μάζας ζύμης 28°C. Ξεκούραση για 15 - 20 λεπτά (30 - 35 λεπτά το χειμώνα).
Δεύτερο ζύμωμα για 10 - 15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Κόβουμε μπάλες 2500 γρ. και κόβουμε στο διαιρέτη 30 κομμάτια από 85 γρ. το καθένα.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κάνουμε φιτίλια και τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στο σουσάμι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τραβάμε τις άκρες για μα σχηματίσουμε το κουλούρι.
Ξεκούραση στη λαμαρίνα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε στους 200 - 210 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Βράζουμε 1.200 γρ. μανιτάρια με 1.200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε 600 γρ. νερό με 300 γρ. βούτυρο.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε 300 γρ. σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αναμειγνύουμε τα υλικά της πρώτης κατσαρόλας με τη δεύτερη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τα κομμάτια ζύμης των 85 γρ. και γεμίζουμε με κορνέ. Κλείνουμε τις άκρες παράλληλα και πλάθουμε σε φυτίλι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
Τέλος, σχηματίζουμε κουλούρια, ψεκάζουμε με νερό και βουτάμε στο σουσάμι.