Λαδένια Κιμώλου

Τη Λαδένια Κιμώλου, ετοίμασαν στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος «Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» για τους δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, ο κ. Α. Κριτσαντώνης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Α. Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Notes

Λαδένια Κιμώλου

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.