fbpx

Λαδένια Κιμώλου

Τη Λαδένια Κιμώλου, ετοίμασαν στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του εργαστηριακού μαθήματος «Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» για τους δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, ο κ. Α. Κριτσαντώνης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Α. Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g Αλεύρι τ.70%
 800 g Kίτρινο ψιλό
 20 g Aλάτι
 30 g Zάχαρη
 30 g Mαγιά νωπή
 50 g Eλαιόλαδο
 600 g Nερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού βάζοντας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ντομάτα σαν τριαντάφυλλο κυκλικά.

3

Προσθέτουμε κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά περίπου. Βγάζοντας από το φούρνο ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο.

Λαδένια Κιμώλου

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.