Λαγάνα εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β12, σίδηρο & φυλλικό οξύ

από τον Διαμαντή Παπαπαναγή, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνος Έρευνας, Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Εμπλουτισμένο Πλάθω Υγεία
 300 g Ταχίνι
 100 g Πετιμέζι
 10 g Γλυκάνισο κοπανισμένο
 120 g Μαγιά
 80 g Αλάτι
 2750 Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.

2

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.

3

Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.

4

Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5000 g Αλεύρι Εμπλουτισμένο Πλάθω Υγεία
 300 g Ταχίνι
 100 g Πετιμέζι
 10 g Γλυκάνισο κοπανισμένο
 120 g Μαγιά
 80 g Αλάτι
 2750 Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.

2

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.

3

Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.

4

Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Notes

Λαγάνα εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β12, σίδηρο & φυλλικό οξύ

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.