από τον Διαμαντή Παπαπαναγή, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνος Έρευνας, Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.
Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.
Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.
Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 4 λεπτά.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 550 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα σε αλευρωμένο πάγκο.
Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή, τη ρίχνουμε σε βρεγμένο σησάμι και μαυροσήσαμο και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα για περίπου 40 λεπτά.
Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο.
Ψήνουμε με ατμό σε φούρνο στους 240°C για περίπου 25 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.