Ελληνική νησιώτικη επιλογή για μια λαχταριστή και φρέσκια μαργαρίτα.
Υλικά
8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
210 g Αλάτι
100 g Αποξηραμένο προζύμι
600 g Ξινό ζυμάρι
250 g Ελαιόλαδο
6500 g Νερό
150 g Μαγιά
Εκτέλεση
1
Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια.
2
Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα.
3
Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια.
4
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
8500 g Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
1500 g Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
210 g Αλάτι
100 g Αποξηραμένο προζύμι
600 g Ξινό ζυμάρι
250 g Ελαιόλαδο
6500 g Νερό
150 g Μαγιά