fbpx

Ομελέτα με κολοκύθι και δυόσμο

Η ομελέτα σε συνδυασμό με μία πράσινη σαλάτα που θα περιέχει προσούτο και καρύδια, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο διατροφικά γεύμα.

Υλικά
 3 αυγά
 1 κολοκύθι
 2 κλωνάρια δυόσμος
 30 g φέτα
 Μερικοί κόκκοι κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1

Κόβουμε από το κολοκύθι εξωτερικά τέσσερις φέτες χρησιμοποιώντας μόνο το πράσινο μέρος του κολοκυθιού. Το κόβουμε σε μικρό καρεδάκι και το σωτάρουμε με πολύ λίγη λιπαρή ουσία.

2

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

3

Μόλις αρχίσει και σταθεροποιείται η ομελέτα στη βάση της, προσθέτουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.

4

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο κοπανισμένο κόκκινο πιπέρι.

Ingredients

Υλικά
 3 αυγά
 1 κολοκύθι
 2 κλωνάρια δυόσμος
 30 g φέτα
 Μερικοί κόκκοι κόκκινο πιπέρι

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε από το κολοκύθι εξωτερικά τέσσερις φέτες χρησιμοποιώντας μόνο το πράσινο μέρος του κολοκυθιού. Το κόβουμε σε μικρό καρεδάκι και το σωτάρουμε με πολύ λίγη λιπαρή ουσία.

2

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

3

Μόλις αρχίσει και σταθεροποιείται η ομελέτα στη βάση της, προσθέτουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.

4

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο κοπανισμένο κόκκινο πιπέρι.

Notes

Ομελέτα με κολοκύθι και δυόσμο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.