fbpx

Παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο

Η συνταγή είναι από τον κ. Κώστα Τσουράπα, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Βόλου

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 14100 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g αλάτι
 440 g ζάχαρη
 7400 g λάδι (ηλιέλαιο)
 440 g μαγιά (χελιδόνι)
 8800 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί εκτός από τη μαγιά και 800 γρ. νερό
στην αργή ταχύτητα για 4 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο.

3

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για πέντε λεπτά.

4

Τελευταίο βήμα, βάζουμε την αργή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα
και ρίχνουμε το τυρί (τρίμμα) σε ποσότητα 20% επί του ζυμαριού.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 14100 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g αλάτι
 440 g ζάχαρη
 7400 g λάδι (ηλιέλαιο)
 440 g μαγιά (χελιδόνι)
 8800 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί εκτός από τη μαγιά και 800 γρ. νερό
στην αργή ταχύτητα για 4 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο.

3

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για πέντε λεπτά.

4

Τελευταίο βήμα, βάζουμε την αργή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα
και ρίχνουμε το τυρί (τρίμμα) σε ποσότητα 20% επί του ζυμαριού.

Notes

Παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.