Peanut Caramel Drip Cake Συνταγή για κέικ Ø18cm

Η συνταγή είναι από την ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Yields1 Serving
Swiss Roll
 350 g Swiss Roll με Bisquisit 100 Plus BRAUN
Σιρόπι Καραμέλα
 50 g σιρόπι ζάχαρης
 2 g Dessert Paste καραμέλα BRAUN
Κρέμα Peanut - Caramel
 550 g Schokobella Peanut & Caramel BRAUN
 150 g κρέμα γάλακτος
 Χτυπάμε μαζί τα παραπάνω υλικά
Γέμιση Caramel Cream
 100 g Bon Caramel BRAUN
 15 g peanuts 
Επικάλυψη
 50 g Schokobella BRAUN
 50 g Schokobella Peanut & Caramel BRAUN
Γλασάζ Καραμέλα
 50 g Bon Caramel BRAUN
 50 g Cristaline Ουδέτερο BRAUN
Ντεκόρ
 25 g μείγμα για φλορεντίνες Bienex BRAUN
 50 g peanuts
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σιροπιάζουμε το πρώτο φύλλο Swiss roll με το σιρόπι καραμέλα και απλώνουμε από πάνω περίπου 200 γρ. από την κρέμα Peanut Caramel.

2

Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο swiss roll και σιροπιάζουμε με το σιρόπι καραμέλας ξανά. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι κι έπειτα με σακούλα ζαχαροπλαστικής σχηματίζουμε έναν κύκλο με την κρέμα Caramel-Peanut.

3

Γεμίζουμε το εσωτερικό του κύκλο με τη γέμιση κρέμας καραμέλας. Σκορπίζουμε από πάνω peanuts. Τοποθετούμε από πάνω το τελευταίο φύλλο Swiss Roll και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με την κρέμα Caramel Peanut.

4

Αφήνουμε την Schokobella να “τρέξει” σε σταγόνες από την περίμετρο της τούρτας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την Schokobella Peanut & Caramel 
ενδιάμεσα στις σταγόνες της Schokobella.

5

Καλύπτουμε με γλασάζ καραμέλας. Γαρνίρουμε περιμετρικά με ροζέτες από Peanut & Caramel κρέμα. Διακοσμούμε όπως στη φωτογραφία.

6

Bonus Point: Εάν δεν χρησιμοποιήσετε Peanut στη συνταγή σας, μπορείτε να βεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι δεν έχει τα αλλεργιογόνα του φιστικιού!

Ingredients

Swiss Roll
 350 g Swiss Roll με Bisquisit 100 Plus BRAUN
Σιρόπι Καραμέλα
 50 g σιρόπι ζάχαρης
 2 g Dessert Paste καραμέλα BRAUN
Κρέμα Peanut - Caramel
 550 g Schokobella Peanut & Caramel BRAUN
 150 g κρέμα γάλακτος
 Χτυπάμε μαζί τα παραπάνω υλικά
Γέμιση Caramel Cream
 100 g Bon Caramel BRAUN
 15 g peanuts 
Επικάλυψη
 50 g Schokobella BRAUN
 50 g Schokobella Peanut & Caramel BRAUN
Γλασάζ Καραμέλα
 50 g Bon Caramel BRAUN
 50 g Cristaline Ουδέτερο BRAUN
Ντεκόρ
 25 g μείγμα για φλορεντίνες Bienex BRAUN
 50 g peanuts

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σιροπιάζουμε το πρώτο φύλλο Swiss roll με το σιρόπι καραμέλα και απλώνουμε από πάνω περίπου 200 γρ. από την κρέμα Peanut Caramel.

2

Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο swiss roll και σιροπιάζουμε με το σιρόπι καραμέλας ξανά. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι κι έπειτα με σακούλα ζαχαροπλαστικής σχηματίζουμε έναν κύκλο με την κρέμα Caramel-Peanut.

3

Γεμίζουμε το εσωτερικό του κύκλο με τη γέμιση κρέμας καραμέλας. Σκορπίζουμε από πάνω peanuts. Τοποθετούμε από πάνω το τελευταίο φύλλο Swiss Roll και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε με την κρέμα Caramel Peanut.

4

Αφήνουμε την Schokobella να “τρέξει” σε σταγόνες από την περίμετρο της τούρτας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την Schokobella Peanut & Caramel 
ενδιάμεσα στις σταγόνες της Schokobella.

5

Καλύπτουμε με γλασάζ καραμέλας. Γαρνίρουμε περιμετρικά με ροζέτες από Peanut & Caramel κρέμα. Διακοσμούμε όπως στη φωτογραφία.

6

Bonus Point: Εάν δεν χρησιμοποιήσετε Peanut στη συνταγή σας, μπορείτε να βεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι δεν έχει τα αλλεργιογόνα του φιστικιού!

Notes

Peanut Caramel Drip Cake Συνταγή για κέικ Ø18cm

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.