Την Ποντιακή Σουσαμόπιτα, ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Κωνσταντίνου Κοφίτσα, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Κωνσταντίνας Θανοπούλου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Προετοιμάζουμε το σιρόπι για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε.
Καβουρδίζουμε σε ένα κατσαρολάκι το σουσάμι και κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα στο τέλος.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το σουσάμι, τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε τρία φύλλα, αλείφοντας με λάδι ανάμεσα από τα φύλλα.
Ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και επαναλαμβάνουμε το 4ο βήμα, έπειτα ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και τέλος τα τρία τελευταία φύλλα (λαδωμένα τα φύλλα ενδιάμεσα).
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Τέλος, σιροπιάζουμε και ρίχνουμε έξτρα σουσάμι με λίγο μέλι, προαιρετικά.
Ingredients
Directions
Προετοιμάζουμε το σιρόπι για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε.
Καβουρδίζουμε σε ένα κατσαρολάκι το σουσάμι και κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα στο τέλος.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το σουσάμι, τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε τρία φύλλα, αλείφοντας με λάδι ανάμεσα από τα φύλλα.
Ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και επαναλαμβάνουμε το 4ο βήμα, έπειτα ρίχνουμε μια στρώση γέμισης και τέλος τα τρία τελευταία φύλλα (λαδωμένα τα φύλλα ενδιάμεσα).
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Τέλος, σιροπιάζουμε και ρίχνουμε έξτρα σουσάμι με λίγο μέλι, προαιρετικά.