fbpx

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και μυρωδικά

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (ιδανικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες). Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το ξύδι. Σε αυτό το μείγμα βάζουμε μέσα τα καρότα και τα αφήνουμε να […]

Υλικά
 100 g μείγμα από πράσινα σαλατικά (ό,τι μας αρέσει πχ μαρούλι)
 λόλλα σαλάτα
 σπανάκι
 1 παντζάρι μικρό
 3 μανιτάρια λευκά
 ½ ματσάκι καυκαλήθρες χωρίς τα κοτσάνια
 1 χούφτα μικρή μυρώνια χωρίς τα κοτσάνια
 1 καρότο
 2 βολβοί ραπανάκια
 50 g ζάχαρη
 50 g νερό
 100 g ξύδι λευκό κρασί
Υλικα για τη βινεγκρέτ
 1 κ.σ. ξύδι
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κ.γ. μουστάρδα
 αλάτι
Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (ιδανικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες).

2

Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το ξύδι. Σε αυτό το μείγμα βάζουμε μέσα τα καρότα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

3

Πλένουμε όλα τα σαλατικά μαζί με τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Ξεφλουδίζουμε το παντζάρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, όπως κόψαμε το καρότο. Κόβουμε σε ροδέλες τα ραπανάκια και τα μανιτάρια σε φέτες.

4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας στο τέλος τα καρότα, αφού τα στραγγίξουμε από τα υγρά. Προσθέτουμε τέλος τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.

Ingredients

Υλικά
 100 g μείγμα από πράσινα σαλατικά (ό,τι μας αρέσει πχ μαρούλι)
 λόλλα σαλάτα
 σπανάκι
 1 παντζάρι μικρό
 3 μανιτάρια λευκά
 ½ ματσάκι καυκαλήθρες χωρίς τα κοτσάνια
 1 χούφτα μικρή μυρώνια χωρίς τα κοτσάνια
 1 καρότο
 2 βολβοί ραπανάκια
 50 g ζάχαρη
 50 g νερό
 100 g ξύδι λευκό κρασί
Υλικα για τη βινεγκρέτ
 1 κ.σ. ξύδι
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κ.γ. μουστάρδα
 αλάτι

Directions

Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (ιδανικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες).

2

Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το ξύδι. Σε αυτό το μείγμα βάζουμε μέσα τα καρότα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

3

Πλένουμε όλα τα σαλατικά μαζί με τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Ξεφλουδίζουμε το παντζάρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, όπως κόψαμε το καρότο. Κόβουμε σε ροδέλες τα ραπανάκια και τα μανιτάρια σε φέτες.

4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας στο τέλος τα καρότα, αφού τα στραγγίξουμε από τα υγρά. Προσθέτουμε τέλος τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.

Notes

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και μυρωδικά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.