Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Φέρνουμε σε βρασμό γάλα, νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, κρυώνουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Εφόσον ολοκληρωθεί το ζύμωμα είναι έτοιμο για κόψιμο σε σχήμα στρογγυλό, με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε σε ταμπάνι, στους 215 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζαχαρη και σε ένα μπωλ έχουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι.
Όταν βράσει το γάλα ενσωματώνουμε το μίγμα του μπωλ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το γυρνάμε σε κάδο του μίξερ με φτερό και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ποτό, στην 1η ταχύτητα.
Γεμίζουμε τα σου με σαντιγί, τα βάζουμε στο μπωλ/πιάτο της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τη σάλτσα του προφιτερόλ από πάνω.
Διακοσμούμε κατά βούληση.
Ingredients
Directions
Φέρνουμε σε βρασμό γάλα, νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, κρυώνουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Εφόσον ολοκληρωθεί το ζύμωμα είναι έτοιμο για κόψιμο σε σχήμα στρογγυλό, με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε σε ταμπάνι, στους 215 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζαχαρη και σε ένα μπωλ έχουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι.
Όταν βράσει το γάλα ενσωματώνουμε το μίγμα του μπωλ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το γυρνάμε σε κάδο του μίξερ με φτερό και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ποτό, στην 1η ταχύτητα.
Γεμίζουμε τα σου με σαντιγί, τα βάζουμε στο μπωλ/πιάτο της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τη σάλτσα του προφιτερόλ από πάνω.
Διακοσμούμε κατά βούληση.