fbpx

Προφιτερόλ

Η συνταγή είναι από τον κ. Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
Ζύμη για choux
 335 g γάλα
 335 g νερό
 575 g βούτυρο
 12 g ζάχαρη
 7 g αλάτι
 500 g αλεύρι
 820 g αυγά
Προφιτερόλ bitter chocolate
 3000 g γάλα
 500 g ζάχαρη
 90 g αλεύρι
 80 g κακάο
 2000 g σοκολάτα
 150 g ποτό μαρασκίνο
Σαντιγί
 500 g φυτική
 500 g 35άρα κρέμα γάλακτος
Ζύμη για choux
1

Φέρνουμε σε βρασμό γάλα, νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.

2

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, κρυώνουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

3

Εφόσον ολοκληρωθεί το ζύμωμα είναι έτοιμο για κόψιμο σε σχήμα στρογγυλό, με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

4

Ψήνουμε σε ταμπάνι, στους 215 βαθμούς για 25 λεπτά.

Προφιτερόλ bitter chocolate
5

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζαχαρη και σε ένα μπωλ έχουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι.

6

Όταν βράσει το γάλα ενσωματώνουμε το μίγμα του μπωλ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

7

Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το γυρνάμε σε κάδο του μίξερ με φτερό και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ποτό, στην 1η ταχύτητα.

Μοντάρισμα
8

Γεμίζουμε τα σου με σαντιγί, τα βάζουμε στο μπωλ/πιάτο της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τη σάλτσα του προφιτερόλ από πάνω.

9

Διακοσμούμε κατά βούληση.

Ingredients

Ζύμη για choux
 335 g γάλα
 335 g νερό
 575 g βούτυρο
 12 g ζάχαρη
 7 g αλάτι
 500 g αλεύρι
 820 g αυγά
Προφιτερόλ bitter chocolate
 3000 g γάλα
 500 g ζάχαρη
 90 g αλεύρι
 80 g κακάο
 2000 g σοκολάτα
 150 g ποτό μαρασκίνο
Σαντιγί
 500 g φυτική
 500 g 35άρα κρέμα γάλακτος

Directions

Ζύμη για choux
1

Φέρνουμε σε βρασμό γάλα, νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι.

2

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, κρυώνουμε το ζυμάρι και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

3

Εφόσον ολοκληρωθεί το ζύμωμα είναι έτοιμο για κόψιμο σε σχήμα στρογγυλό, με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

4

Ψήνουμε σε ταμπάνι, στους 215 βαθμούς για 25 λεπτά.

Προφιτερόλ bitter chocolate
5

Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζαχαρη και σε ένα μπωλ έχουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι.

6

Όταν βράσει το γάλα ενσωματώνουμε το μίγμα του μπωλ στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

7

Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά το γυρνάμε σε κάδο του μίξερ με φτερό και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ποτό, στην 1η ταχύτητα.

Μοντάρισμα
8

Γεμίζουμε τα σου με σαντιγί, τα βάζουμε στο μπωλ/πιάτο της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τη σάλτσα του προφιτερόλ από πάνω.

9

Διακοσμούμε κατά βούληση.

Notes

Προφιτερόλ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.