fbpx

Ψωμάκι προζυμένιο παραδοσιακό κομμένο σε φέτες για “club sandwich”

Club sandwich, το όνομα του προέρχεται από το Union Club της Νέας Υόρκης. Με περισσότερες από δύο φέτες ψωμιού όπου πολλές φορές μπορεί να κόβεται σε τέταρτα και με διάφορες γεμίσεις από αλλαντικά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, τομάτα, σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ
 500 g Αλεύρι 70% δυνατό
 500 g Αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 650 g Νερό
 5 g Μαγιά
 200 g Προζύμι
 22 g Αλάτι
 10 g Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, έως ότου έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 90’, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, ξεκουράζουμε πάλι για 40’ περίπου, και ψήνουμε στους 230οC για 50’-60’.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
3

ΥΛΙΚΑ: βούτυρο, 12 φέτες ψωμιού, μαγιονέζα, 12 φέτες τομάτα, 4 φέτες Έμμενταλ, 4 φέτες ζαμπόν βραστό, 4 τμχ αυγά τηγανιτά, 4 τμχ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο βρασμένο, 8 φέτες μπέικον ψημένο, αλάτι, πιπέρι, φύλλα γαλλικής σαλάτας

4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε με μαγιονέζα. Στην πρώτη τοποθετούμε το ζαμπόν, το έμμενταλ, την τομάτα και καλύπτουμε με την δεύτερη φέτα .Από πάνω τοποθετούμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το αυγό και το μπέικον και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα. Βάζουμε διαγώνια οδοντογλυφίδες και κόβουμε σε τρίγωνα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g Αλεύρι 70% δυνατό
 500 g Αλεύρι κίτρινο τύπου Μ
 650 g Νερό
 5 g Μαγιά
 200 g Προζύμι
 22 g Αλάτι
 10 g Μέλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, έως ότου έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 90’, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, ξεκουράζουμε πάλι για 40’ περίπου, και ψήνουμε στους 230οC για 50’-60’.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΗ
3

ΥΛΙΚΑ: βούτυρο, 12 φέτες ψωμιού, μαγιονέζα, 12 φέτες τομάτα, 4 φέτες Έμμενταλ, 4 φέτες ζαμπόν βραστό, 4 τμχ αυγά τηγανιτά, 4 τμχ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο βρασμένο, 8 φέτες μπέικον ψημένο, αλάτι, πιπέρι, φύλλα γαλλικής σαλάτας

4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε με μαγιονέζα. Στην πρώτη τοποθετούμε το ζαμπόν, το έμμενταλ, την τομάτα και καλύπτουμε με την δεύτερη φέτα .Από πάνω τοποθετούμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το αυγό και το μπέικον και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα. Βάζουμε διαγώνια οδοντογλυφίδες και κόβουμε σε τρίγωνα.

Notes

Ψωμάκι προζυμένιο παραδοσιακό κομμένο σε φέτες για “club sandwich”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.