fbpx

Ψωμί με λινάρι και σουσάμι

Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα χάρη στο λιναρόσπορο, μπορεί να κάνει το ψωμί σας εξαιρετικό!

Yields1 Serving
Υλικά
 3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
 1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
 150 g Σουσάμι
 650 g Λιναρόσπορος
 180 g Αλάτι
 150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
 100 g Βύνη μαύρη
 250 g Μαγιά
 5500 g Νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές.

2

Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο.

3

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
 1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
 150 g Σουσάμι
 650 g Λιναρόσπορος
 180 g Αλάτι
 150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
 100 g Βύνη μαύρη
 250 g Μαγιά
 5500 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές.

2

Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο.

3

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Notes

Ψωμί με λινάρι και σουσάμι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.