fbpx

Ψωμί βρώμης σε φόρμα

Ψωμί σε φόρμα με σίκαλη ολική άλεσης και βρώμη, που μειώνει τις ποσότητες “κακής” χοληστερίνης στο αίμα. Μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καθημερινό σας ψωμί.

Yields1 Serving
Υλικά
 4000 g γερμανική σίκαλη ολικής άλεσης
 2000 g χονδροαλεσμένη βρώμη
 2000 g αλεύρι ολικής άλεσης
 2000 g αλεύρι τύπου 55%
 200 g αλάτι
 300 g αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 100 g βύνη ξανθιά
 300 g μαγιά
 70007200 g νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ . Στη συνέχεια πλάθουμε απαλά, αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια μπαστούνια (φραντζόλες κοντές χωρίς μύτες).

2

Περνάμε τα μπαστούνια σε νερό και τα ρολάρουμε πάνω σε νιφάδες βρώμης. Τα τοποθετούμε σε φόρμες και τα αφήνουμε να ωριμάζουν καλά.

3

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο κάνοντας λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 15 – 20 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 4000 g γερμανική σίκαλη ολικής άλεσης
 2000 g χονδροαλεσμένη βρώμη
 2000 g αλεύρι ολικής άλεσης
 2000 g αλεύρι τύπου 55%
 200 g αλάτι
 300 g αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
 100 g βύνη ξανθιά
 300 g μαγιά
 70007200 g νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ . Στη συνέχεια πλάθουμε απαλά, αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια μπαστούνια (φραντζόλες κοντές χωρίς μύτες).

2

Περνάμε τα μπαστούνια σε νερό και τα ρολάρουμε πάνω σε νιφάδες βρώμης. Τα τοποθετούμε σε φόρμες και τα αφήνουμε να ωριμάζουν καλά.

3

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο κάνοντας λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 15 – 20 λεπτά.

Notes

Ψωμί βρώμης σε φόρμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.