fbpx

Ψωμί με λινάρι και σουσάμι

Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα χάρη στο λιναρόσπορο, μπορεί να κάνει το ψωμί σας εξαιρετικό!

Yields1 Serving
Υλικά
 3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
 1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
 150 g Σουσάμι
 650 g Λιναρόσπορος
 180 g Αλάτι
 150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
 100 g Βύνη μαύρη
 250 g Μαγιά
 5500 g Νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές.

2

Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο.

3

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Ingredients

Υλικά
 3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
 1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
 5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
 150 g Σουσάμι
 650 g Λιναρόσπορος
 180 g Αλάτι
 150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
 100 g Βύνη μαύρη
 250 g Μαγιά
 5500 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές.

2

Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο.

3

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Ψωμί με λινάρι και σουσάμι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.